tisdag 4 augusti 2009

Presentation

Phonurgia Audio är en musikstudio i Sundbyberg utanför Stockholm. Den ägs av Mats Rendel och Ove Sirkka. Det är en ganska liten studio, men den räcker väl till för den musik vi sysslar med. Efter ett tag upptäckte vi nämligen att den musik vi helst ville hålla på med är det som brukar kallas singer/songwriter, alltså sångare med, vanligen akustisk, gitarr. Modern trubadurmusik, skulle man väl kunna kalla det för också. Varför det blev så? Ja, det har väl att göra med vår musiksmak, det är ju alltid roligast att jobba med artister vars musik man känner för. Sedan tycker vi väl båda att det är viktigt med låtar och texter som känns meningsfulla.

Det här utesluter ju inte att man gillar annan musik också: Ove är t.ex. en mycket kompetent rockgitarrist, samtidigt som han också spelar mandolin och dobro, och Mats, som helst spelar keltisk och elisabethansk musik på blockflöjter och tin whistle, har även ett förflutet som kompositör av elektronmusik och keyboardspelare.

Det här återspeglar sig naturligtvis i studions utrustning. Vi har inte satsat så mycket på syntar och sånt, även om det naturligtvis finns några stycken. Det vi har satsat på är bra mikar och god tillgång till akustiska instrument.

Den här bloggen kommer vi att använda för att berätta om de projekt vi är inblandade i, om nyheter och inte minst om de artister vi samarbetar med.

Vi har en websida också, för den som är intresserad av att veta mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar